Zomerprogramma dag 9 Gendervraagstukken

Zomerprogramma

Eendaagse thema’s om te ervaren en te inspireren.

Negen mooie thema's om in de zomermaanden je te laten inspireren. Deze negen themadagen zijn geheel afzonderlijk te volgen.

 

Dag 1

Out of the bank

Het gesprek, de positiebepaling en de aanraking kun je ook breder inzetten dan alleen op de bank. Maar hoe dan? Je kunt best allerlei leuke ervaringssituaties bedenken, maar je wil deze natuurlijk graag haptonomisch verantwoord inzetten. We zijn immers professionals in verbinden van thema’s voor de individuele cliënt.

 

Dag 2

Van kwetsbaarheid naar kwaliteit 

Hoe ga je om in je werk met je eigen kwetsbaarheid? Verstar je dan of kan je deze inzetten als kracht en voorbeeldfunctie voor de ander…..? We onderzoeken dit thema met elkaar.

 

Dag 3

Burn-Out

Burn-Out geeft een verkleining in ruimte- en bewegingsmogelijkheden. Om deze weer te vergroten heb je de voelbaar betrokken relatie met de ander nodig. Dit betekent dat er een ander patroon aangesproken wordt dan wat je gewend bent. Door het aanbod van nabijheid van de therapeut kan de cliënt weer in beweging komen, in eigen ruimte en basaal vertrouwen ontwikkelen

 

Dag 4

Samengesteld gezin

Maar liefst twee derde van de beginnend samengestelde gezinnen is na 5 jaar alweer uit elkaar.  Samengestelde gezinnen kennen een andere interpersoonlijke dynamiek en andere uitdagingen dan kerngezinnen. Inzicht in deze dynamiek, en weten hoe hiermee om te gaan, kan een belangrijke bijdrage leveren aan het welslagen van deze samenlevingsvorm.

 

Dag 5

Seksualiteitsvraagstukken

Binnen een intieme relatie kunnen veranderingsprocessen, zowel van maatschappelijke als van persoonlijke aard, ook hun invloed hebben op de beleving van seksualiteit. Veranderingen zoals ouderschap, ziekte, werkeloosheid, een andere baan of een nieuwe levensfase gaan vaak ook gepaard met veranderingen binnen de intimiteit van de relatie. Dat kan een verdieping of verbreding geven binnen de seksualiteitsbeleving die als positief wordt ervaren maar kan ook worstelingen opleveren waar de relatie niet zonder meer mee verder komt.

 

Dag 6

Relationele vraagstukken

Leven is samenleven, is samenzijn met de mensen om je heen. Samen meer jezelf.

Diverse relaties komen op deze dag voorbij en welke accenten horen daarbij in de begeleiding.

 

Dag 7

Verlies en Rouw

Herken jij gemis, verlies en rouw in jouw praktijk en weet jij hoe je, behalve naast jouw hulpverlenende kennis, inbreng en vaardigheden troost en heling kan brengen? Juist als het gaat om korte contactmomenten, hoe jij effectief én tegelijkertijd ook affectief kunt zijn bij gemis, verlies en rouw en eventueel stervensbegeleiding.

 

Dag 8

Casuïstiek/persoonlijke vraagstukken

Deze dag is bedoeld om eigen casussen in te brengen en daar samen te onderzoeken hoe we die via diverse werkvormen kunnen begeleiden. Het kan een cliënt zijn of je persoonlijke vraagstuk.

 

Dag 9

Gendervraagstukken

Waar kan/moet je allemaal aan denken bij de begeleiding van Gendervraagstukken.

Deze doelgroep heeft dingend hulp nodig om naast deze medemensen te gaan staan in hun strijd, hun kwetsbaarheid en eenzaamheid.

 

Opzet

1 daagse themadagen die afzonderlijk van elkaar te volgen zijn. Aanmelden kan via de webwinkel. Tijdens de aanmeldprocedure kun je in het vakje opmerkingen aangeven welke dagen en thema's je wilt volgen. Tijdens de betaling graag het juiste aantal van de te volgen thema's opgeven.

 

Concreet

Data 2024:

Dag 1 op 22/7, Dag 2 op 24/7, Dag 3 op 25/7, Dag 4 op 05/8, Dag 5 op 07/8, Dag 6 op 08/8, Dag 7 op 19/8, Dag 8 op 21/8, Dag 9 op 22/8.

Tijd: van 10.00 – 17.00 uur

Doelgroep: Alle geïnteresseerden in de onderwerpen.

Investering: € 149,- per themadag! incl. koffie/thee, lunch

Locatie: ITH, Zeigelhof 28 te Nijmegen (zie de website voor routebeschrijving en parkeertips)

Vragen?
• Chat met ons
• Bel ons op 0246452451
Stuur een bericht

Informatie opleidingen
Wil je meer weten over onze opleidingen?

Brochure ITH mei 2024

Het ITH zal een voicemail of een mail-bericht uiterlijk in 3 werkdagen beantwoorden

Op de hoogte blijven van ons aanbod? Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief

+