Coaching

 

Individuele coaching

Bij persoonlijke vraagstukken kunnen we samen kijken wat jij nodig hebt om jouw ontwikkeling (weer) in beweging te krijgen.Door onderzoekend samen op weg te gaan ervaar je jouw pad. We werken m.n. ervaringsgericht zodat via het bewust worden en betekenis-verlenen, jij jouw passende keuzes kunt (gaan) maken.

Mijn begeleidende kwaliteit is dan het luisteren, scherp waarnemen, de juiste interventies aanreiken en stilstaan bij jouw betekenis.

 

Loopbaancoaching & coaching on the job

Een levende organisatie kenmerkt zich als een organisatie in beweging.

Veranderingen in organisaties gaan meestal over situaties, zoals een verhuizing naar een ander pand, de reorganisatie van teams, een fusie of een partnership. Deze situationele veranderingen zijn op zich al ingewikkeld genoeg, maar meestal niet zo ingrijpend als transities: het psychologische proces dat mensen doormaken als ze met veranderingen in hun organisatie worden geconfronteerd. Opleidingsinstituut ITH helpt daarbij door middel van loopbaancoaching.

 


Coaching on the job helpt bij nieuwe manier van werken

Voor het management is het de kunst om de medewerkers van de organisatie te motiveren de dingen die men tot nu toe deed op de bekende manier, op de of een  nieuwe manier te gaan werken. Die nieuwe manier van werken impliceert ook: het loslaten van de oude identiteit en realiteit, en het onderkennen van gevoelens van verlies.

Een van de voorwaarden voor het slagen van een dialoog in een organisatie is dat de deelnemers aan een dialoog de competentie bezitten om een ander goed te begrijpen. De vraag is welke vormen van empathisch verstaan of inlevingsvermogen nodig zijn. Affectieve wisselwerking vormt wel een basisvoorwaarde, maar is niet toereikend voor het begrijpen van ingewikkelde intermenselijke relaties. Een optimalisering van empathisch vermogen geeft daar meer inhoud aan coaching on the job kan daarbij helpen.

Neem voor nadere informatie over een advies en/of offerte op maat contact op met Monique van Bilderbeek.

 
 

Vragen?
• Chat met ons
• Bel ons op 0246452451
Stuur een bericht

 

Informatie opleidingen
Wil je meer weten over onze opleidingen?

Brochure ITH januari 2024

Het ITH zal een voicemail of een mail-bericht uiterlijk in 3 werkdagen beantwoorden

Op de hoogte blijven van ons aanbod? Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief