Online-training “Personal Branding en Praktijkvoering”

Training voor therapeuten en counselors die starten met hun eigen praktijk of hun praktijkvoering willen professionaliseren.

Bij het opzetten van een eigen beroepspraktijk komt een hoop kijken. Je begint eens met rond kijken hoe je collega’s dat doen. Hoe zien de websites er uit, welke teksten staan er op en welk tarief hanteren ze eigenlijk? En je gaat je verdiepen in alle noodzakelijke registraties zoals bij welke beroepsvereniging sluit je je aan, hoe zit het met privacy en hoe ga je de boekhouding regelen…

Toen ik in 2016 zelf begon met mijn eigen praktijk ben ik alles stap voor stap gaan uitzoeken. Ik vond dat erg leuk om te doen maar het heeft me ook veel tijd en energie gekost. Sommige handigheidjes komen zelfs pas jaren later op je pad en dan vraag je je af waarom je daar niet eerder aan gedacht hebt. En precies daarom is deze training nu in het leven geroepen. Ik heb inmiddels een hele fijne soepele bedrijfsvoering die mij ondersteunt in mijn werk als haptotherapeut en maakt dat ik mijn aandacht goed kan richten op de inhoud van ons vak. Deze kennis en werkwijze wil ik graag met je delen!

In een kleine groep gaan we in 4 online bijeenkomsten concrete stappen zetten richting het opzetten (of professionaliseren / fine tunen) van je eigen beroepspraktijk. Zodat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden en het ook niet alleen hoeft te doen. We gaan samen aan de slag!

Opzet

De training bestaat uit 4 online bijeenkomsten en 1 persoonlijk online consult van 30 minuten. De eerste 3 bijeenkomsten zijn om de week en de laatste bijeenkomst is in overleg met de deelnemers 4 a 6 weken na bijeenkomst 3. Er worden opdrachten meegegeven die tijdens de bijeenkomst aan elkaar gepresenteerd worden. De insteek van deze training is gericht op samen in proces zijn. Er wordt dus ook feedback en een actieve werkhouding gevraagd van alle deelnemers als het gaat om het beoordelen van elkaars plannen en opdrachten. Elke deelnemer krijgt ook een 1 op 1 gesprek met de trainer van 30 minuten om concrete vraagstukken of problemen voor te leggen en aan te pakken.

Wat komt er aan bod

Het doel van deze training is tweeledig. We gaan als eerste aan de slag met je authenticiteit als therapeut/professional. Wat maakt jou de (hapto-) therapeut/counsellor die je bent? Hoe onderscheidt zich dat van andere therapeuten? Welke waarden passen daarbij, welke doelgroep en welke uitingsvormen liggen jou goed? Daarnaast gaan we heel concreet aan de slag met alles wat nodig is om je praktijk professioneel neer te zetten. Denk aan: registraties, vermeldingen op sites, boekhouding, verzekeringen etc etc etc..

Resultaat

De deelnemer:

  • heeft een duidelijk beeld van zijn haar unieke kenmerken als therapeut
  • weet welke zakelijke stappen er genomen moeten worden om de praktijk op te starten al dan niet voort te zetten
  • weet zijn/ haar authentieke identiteit als praktijkhouder en de bijbehorende doelgroep
  • heeft de passende uitingen gekozen of in ieder geval in gang gezet (website, logo, portretfoto’s, social media etc.)
  • heeft praktische handvatten gekregen over de zakelijke kant van het ondernemerschap waaronder: kvk inschrijving, beroepsvereniging, boekhouding, AVG regelingen, algemene voorwaarden, klachtenregeling, Wvggz, tariefstelling, dossiervorming, AGB codes etc.
  • heeft naar behoefte een eigen klankbordgroep als ruggensteun en stok achter de deur
  • heeft concrete stappen gezet gedurende de looptijd van de training

 

 

Concrete gegevens

Trainer: Esther Molenaar heeft haptotherapie aan het ITH gestudeerd en heeft sinds 2016 haar eigen praktijk in Amsterdam. Zij heeft hiervoor ruim 10 jaar gewerkt als loopbaanbegeleider bij het Servicepunt Kunst & Cultuur van het UWV te Amsterdam. In deze hoedanigheid heeft zij meerdere groepen musici en artiesten begeleidt en een eigen training Personal Branding opgezet. Naast haar praktijk is zij ook verbonden aan het ITH als begeleider presentieleren in het eerste jaar. Esther is in 2019 gestart met de podcast serie ‘Haptotherapie in de Praktijk’. Voor meer informatie zie: www.haptotherapie-esther.nl

Data: : woensdagen 03 en 17 november en 1 december 2021. De vierde bijeenkomst vindt na 4 a 6 weken plaats, dit wordt in overleg ingepland.

Tijd: 10.00 - 12.00 uur

Investering: € 325,-

Benodigdheden: goed werkende computer en internetverbinding

Groepsgrootte: maximaal 5

Doelgroep: geïnteresseerden die een eigen beroepspraktijk willen gaan opstarten zoals bijvoorbeeld:

vierdejaars studenten haptotherapie, 2e jaars haptonomisch counselors, pas afgestudeerden en therapeuten die eerst in loondienst werkten maar nu voor zichzelf gaan werken; therapeuten/ counselors die onlangs gestart zijn met hun eigen praktijk; therapeuten/counselors die al langer een praktijk runnen maar hun praktijkvoering willen finetunen / professionaliseren / opfrissen.

Opleidingsachtergrond: open voor diverse opleidingsachtergronden.

Locatie: Online

VVH accreditatie is aangevraagd, de NFG erkent een eventuele accreditatie. NVPA-punten te behalen.

Wil je je inschrijven?  Dat kan via onze winkel >>

Vragen?
• Chat met ons
• Bel ons op 0246452451
Stuur een bericht

 

Informatie opleidingen
Wil je meer weten over onze opleidingen?

Brochure ITH juni 2021

Het ITH zal een voicemail of een mail-bericht uiterlijk in 3 werkdagen beantwoorden

Op de hoogte blijven van ons aanbod? Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief

 

Onze huidige corona-maatregelen:  Lees meer >>

+