Lezing Ouderverstoting (LIVE)

Wat is ouderverstoting?

 Ouderverstoting houdt in dat het kind, uit angst en loyaliteit, het onrealistische negatieve beeld dat de ene (vaak verzorgende) ouder van de andere ouder heeft overneemt en dat beeld uiteindelijk gaat ervaren als van hemzelf zijnde. Het kind wijst als gevolg daarvan deze ouder (en diens familie) af (zij kunnen niets goed doen) en wordt over-loyaal aan de beïnvloedende ouder (deze wordt gezien als perfect). Zo ontstaat in het kind het beeld van een compleet goede en een compleet slechte ouder. Dit heeft een zeer schadelijke invloed op de verdere ontwikkeling van het kind.

Ouderverstoting lijdt bij het kind en de verstoten ouder tot levenslange psychische wonden die ook in de nakomende generaties sporen achterlaten. Ouderverstoting schaadt ook de verstotende ouder zelf. Uiteindelijk kent het proces alleen slachtoffers. 

De onderliggende psychische dynamieken die tot deze gezinssituatie lijden zijn complex, mede door hun onderlinge beïnvloeding.

Ze worden dan ook door hulpverleners, advocaten en rechters meestal niet opgemerkt en het gedrag van de betrokken gezinsleden wordt als gevolg daarvan verkeerd geïnterpreteerd.

Hier is de uitspraak: “Je gaat het pas zien als je het doorhebt” op zijn plaats.

De lezing


Tijdens deze lezing krijg je duidelijkheid over wat zich in de persoonlijkheidsstructuur van een ouder afspeelt waardoor deze op een gegeven moment overgaat tot het opzetten van het kind tegen de andere ouder. Ook wordt uitleg gegeven over de succesvolheid van de beïnvloedingtechnieken die daarbij worden gebruikt.
De signalen van ouderverstoting worden hierdoor begrijpelijk en herkenbaar en de blijvende schade die het kind oploopt concreet.
De effecten op de verstoten ouder worden verhelderd en de systemische instandhouders worden belicht.

Tevens krijg je uitleg over de verantwoordelijkheid van hulpverleners bij het vermoeden van ouderverstoting en hoe aan deze verantwoordelijkheid vorm kan worden gegeven.

Concrete gegevens:

Trainer:  Marina Boonman-van der Kroon, directeur van Vesta (opleidingsinstituut) en integratief therapeut / integratief kinder- en jeugdtherapeut;

Datum: maandag 21 november 2022

Tijd: van 10.00-13.00 uur. Tussen 12.30-13.00 uur wordt de relatie gelegd tussen de haptonomische begeleiding en het thema door Monique van Bilderbeek.

Doelgroep: alle belangstellenden

Deelnemers:  minimaal 10 en maximaal 18 personen

Investering: € 39,95

Locatie: Zeigelhof 28, 6511 GP te Nijmegen

Online Lezing: Deze lezing is ook Online via Zoom te volgen. U dient dan bij aanmelden te kiezen voor de keuze mogelijkheid Lezing "Ouderverstoting" (Online).

Accreditatie:  VVH 3 punten, NFG erkent de accreditatie, NVPA

 

Inschrijven kan via onze winkel >>

Vragen?
• Chat met ons
• Bel ons op 0246452451
Stuur een bericht

 

Informatie opleidingen
Wil je meer weten over onze opleidingen?

Brochure ITH juli 2022

Het ITH zal een voicemail of een mail-bericht uiterlijk in 3 werkdagen beantwoorden

Op de hoogte blijven van ons aanbod? Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief

 

Onze huidige corona-maatregelen:  Lees meer >>

+