Lezing Angst; de emotie van groei (LIVE)

Lezing 'Angst; de emotie van groei' (Live)

Inleiding

Iedereen komt in het leven grenzen van zichzelf tegen. Ervaringen op de grens van kunnen en niet meer kunnen. Erikson zegt hierover dat al vroeg in je ontwikkeling een blauwdruk wordt gemaakt hoe je reageert in crisismomenten. Angst is waar te nemen in het denken, voelen en handelen. Hoe dit crisismoment wordt beleefd en betekenis krijgt in die specifieke ontwikkelingsfase is afhankelijk van hoe je geleerd hebt om met problemen of weerstand om te gaan. In de kern is angst een heel natuurlijke emotie die je activeert om in crisissituaties de juiste keuzes te maken. Maar soms kan het ook verlammen, aanzetten tot weerstand bieden of zelfs ontlopen van de confrontatie (freeze, fight en flight). In de haptotherapeutische praktijk vertalen cliënten dit in vragen met betrekking tot gebrek aan veerkracht en doorzettingsvermogen, incompetent zijn en missen van sociale vaardigheden.

Tijdens de lezing wordt aandacht besteed aan de factoren, in ons en om ons heen, die de wijze waarop we met angst omgaan beïnvloeden en wordt besproken in hoeverre wij al dan niet in staat zijn om invloed uit te oefenen op deze emotie. En is het eigenlijk wel een emotie? Tevens worden de verschillende manifestaties van angst belicht en wordt de kijk vanuit verschillende psychologische stromingen op angst besproken

Spreker: Marina Boonman-van der Kroon is docent gezondheidzorginstellingen en directeur/opleider aan de Academie Vesta (integratieve psychotherapie aan kinderen en volwassenen met een lichte tot zeer ernstige psychosociale problematiek) te Overasselt. Tevens verzorgt zij lessen binnen het curriculum van het ITH.

 

Concrete gegevens:

Trainer:  Marina Boonman-van der Kroon, directeur van Vesta (opleidingsinstituut) en integratief therapeut / integratief kinder- en jeugdtherapeut;

Datum: 22 november 2023

Tijd: van 10.00-13.00 uur. Tussen 12.30-13.00 uur wordt de relatie gelegd tussen de haptonomische begeleiding en het thema.

Doelgroep: alle belangstellenden

Investering:  € 39,95

Locatie: Zeigelhof 28, 6511 GP te Nijmegen

Online Lezing: Deze lezing is ook Online via Zoom te volgen. U dient dan bij aanmelden te kiezen voor de keuze mogelijkheid Lezing "Angst, de emotie van groei" (Online).

Accreditatie:  3 punten, NFG erkent de accreditatie, NVPA

 

Inschrijven kan via onze winkel >>

Vragen?
• Chat met ons
• Bel ons op 0246452451
Stuur een bericht

 

Informatie opleidingen
Wil je meer weten over onze opleidingen?

Brochure ITH juni 2023

Het ITH zal een voicemail of een mail-bericht uiterlijk in 3 werkdagen beantwoorden

Op de hoogte blijven van ons aanbod? Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief

+