Familieopstellingen “Verlies en Rouw”

Module 3 Verlies en Rouw

 

Inleiding

Werken met familieopstellingen is een welkome aanvulling voor haptotherapeuten, haptonomisch counselors en coaches. Het geeft je snel inzicht in waar het nou écht om gaat. Met een opstelling kun je zicht krijgen op achterliggende oorzaken van steeds opnieuw terugkerende thema’s, patronen of herhaling van gebeurtenissen in je leven (bijvoorbeeld op je werk, binnen je relatie, -je familie of ten aanzien van je gezondheid), waar je op een andere wijze nog geen antwoord op hebt gekregen. Een opstelling zegt je niet wat je moet doen maar het kan iets in jou in beweging zetten richting rust in jezelf en je systeem, zodanig dat je niet meer gebonden bent aan je verleden, maar verbonden bent mét het verleden. Zo kun je volledig ‘vrij’ een volgende beweging richting jouw toekomst maken. Het scheelt je jaren therapie.

 

Familieopstellingen kunnen van bijzonder toegevoegde waarde zijn in je coaching of haptotherapie en omgekeerd is dit ook het geval. De kennis en ervaring die je hebt als haptonoom helpen je in het begeleiden van de opstelling. Je kijkt in een opstelling naar hoe het lijf reageert van zowel de vraagsteller als de representanten. Je gebruikt ook je eigen lijf als instrument om mee te voelen wat gebeurt hier of wat is hier nodig? Daarnaast is het soms nodig de vraagsteller of de representant uit zijn ‘hoofd’ te krijgen en in het lijf, bij zijn gevoel. Opstellingen werken op de gevoelslaag, de zogenaamde laag van de ziel. Deze hoeft niet begrepen te worden vanuit de ratio; je omarmt wat zich aandient in de opstelling. Dit kan niet zonder emoties.

 

Voorwaarde voor deelname aan de vervolg modules is dat je de 1daagse Basismodule hebt gevolgd, tenzij je minimaal een twee daagse workshop Familieopstellingen elders hebt gevolgd.

 

Inhoud

Ieder mens maakt in zijn leven verlies mee. Dit kan zijn een verlies na overlijden, verlies van baan, van gezondheid, van verlangen of b.v. na een scheiding. Het leven is daarna nooit meer hetzelfde. Waar denk jij aan bij jouw verlies? Heb je het er nooit over of juist heel veel? Als het verlies of de rouw niet genomen worden, raakt het systeem verstoord en kan het zijn dat in een volgende generatie iemand in die energie leeft, iets gaat dragen voor de ander en niet ten volle kan leven of de ander onbewust volgt in de dood. Degene die is overleden of weggegaan behoudt altijd zijn plek. Een kind kan onbedoeld op de plek van b.v. een overleden ouder komen te staan en zo niet meer in de ontvangende positie opgroeien. Ook ongeboren kinderen (miskramen of een abortus) horen erbij en hebben hun plek. In een opstelling kan het verlies genomen worden en zo rust ontstaan in jezelf en je systeem. We werken niet alleen met theorie, maar ook met kleine en grote opstellingen.

 

Resultaat

Als deelnemer heb je:

- informatie over het belang rouwen en de gevolgen van niet genomen rouw voor het systeem;

- de oefening ervaren van het terugroepen van (een deel) van de ziel bij verliestrauma. Deze oefening kun je ook als afscheidsritueel inzetten bij je cliënten

 

Concreet

Trainer

Ingrid Vlemmings is Trainer, Systemisch Coach, Begeleider (Familie)Opstellingen, Ergo- en Haptotherapeut, en Verlies- en Rouwdeskundige. Voor meer informatie zie www.ingridvlemmings.nl

Data 17 en 18 juni 2021

Investering € 425,- inclusief lunch, koffie/thee en studiemateriaal

Kortingsaanbod Bij inschrijving ineens van 4 of 5 vervolgmodules krijg je € 45,- korting per vervolgmodule. Je betaalt dan per vervolgmodule € 380,.

Doelgroep Haptotherapeuten (i.o.), Haptonomisch Counselors, overige Professionals en Belangstellenden

Tijd  10.00 uur tot 17.00 uur

Groepsgrootte Minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers

Locatie  Zeigelhof 28 te Nijmegen. Voor parkeertips kijk op.

Accreditatie

Accreditatie VVH is aangevraagd., de NFG volgt de accreditatie van de VVH, NVPA

 

Inschrijven kan via onze winkel >>

Vragen?
• Chat met ons
• Bel ons op 0246452451
Stuur een bericht

 

Informatie opleidingen
Wil je meer weten over onze opleidingen?

Brochure ITH februari 2021

Het ITH zal een voicemail of een mail-bericht uiterlijk in 3 werkdagen beantwoorden

Op de hoogte blijven van ons aanbod? Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief

 

Onze huidige corona-maatregelen:  Lees meer >>

+