Familieopstellingen “Trauma”

Module 4   Trauma

 

Inleiding

Werken met familieopstellingen is een welkome aanvulling voor haptotherapeuten, haptonomisch counselors en coaches. Het geeft je snel inzicht in waar het nou écht om gaat. Met een opstelling kun je zicht krijgen op achterliggende oorzaken van steeds opnieuw terugkerende thema’s, patronen of herhaling van gebeurtenissen in je leven (bijvoorbeeld op je werk, binnen je relatie, -je familie of ten aanzien van je gezondheid), waar je op een andere wijze nog geen antwoord op hebt gekregen. Een opstelling zegt je niet wat je moet doen maar het kan iets in jou in beweging zetten richting rust in jezelf en je systeem, zodanig dat je niet meer gebonden bent aan je verleden, maar verbonden bent mét het verleden. Zo kun je volledig ‘vrij’ een volgende beweging richting jouw toekomst maken. Het scheelt je jaren therapie.

 

Familieopstellingen kunnen van bijzonder toegevoegde waarde zijn in je coaching of haptotherapie en omgekeerd is dit ook het geval. De kennis en ervaring die je hebt als haptonoom helpen je in het begeleiden van de opstelling. Je kijkt in een opstelling naar hoe het lijf reageert van zowel de vraagsteller als de representanten. Je gebruikt ook je eigen lijf als instrument om mee te voelen wat gebeurt hier of wat is hier nodig? Daarnaast is het soms nodig de vraagsteller of de representant uit zijn ‘hoofd’ te krijgen en in het lijf, bij zijn gevoel. Opstellingen werken op de gevoelslaag, de zogenaamde laag van de ziel. Deze hoeft niet begrepen te worden vanuit de ratio; je omarmt wat zich aandient in de opstelling. Dit kan niet zonder emoties.

 

Voorwaarde voor deelname aan de vervolg modules is dat je de 1daagse Basismodule hebt gevolgd, tenzij je minimaal een twee daagse workshop Familieopstellingen elders hebt gevolgd.

 

Inhoud

Bij trauma gaat het om leven en dood. Om te overleven wordt de te heftige emotionele ervaring vaak uit het bewustzijn gedrukt: het traumadeel. Men leeft verder in het overlevingsdeel. Hierbij wordt een deel van de ziel afgesplitst (F. Ruppert). In de opstelling erkennen wat er werkelijk is, is een van de meest helende bewegingen. Wat je probeert te vermijden komt via een omweg bij je terug. Wat of wie mag er niet zijn? Een familiegeheim? Systemen willen compleet zijn en ook nog eens stromen. Daders en slachtoffers horen voor altijd bij je systeem. In de opstelling proberen we erachter te komen hoe een probleem of gedrag, een reactie, een oplossing is voor het systeem. We zoeken én er ontstaat in de opstelling wat destijds ontbrak, namelijk liefde, waarheid en werkelijkheid. Je bent dan niet meer gebonden aan je verleden maar verbonden mèt je verleden. We werken niet alleen met theorie, maar ook met kleine en grote opstellingen.

 

Resultaat

Als deelnemer heb je:

- kennis van de theorie van Rupert; afsplitsing van de ziel bij trauma; opstellen van het verlangen; loslaten van overgenomen gevoelens

- zicht op de kenmerken van de verschillende delen (traumadeel, het overlevingsdeel en het gezonde deel) bij jezelf en tevens inzetbaar bij je client.

 

Concreet

Trainer

Ingrid Vlemmings is Trainer, Systemisch Coach, Begeleider (Familie)Opstellingen, Ergo- en Haptotherapeut, en Verlies- en Rouwdeskundige. Voor meer informatie zie www.ingridvlemmings.nl

Data 2 en 10 juli 2021

Investering € 425,- inclusief lunch, koffie/thee en studiemateriaal

Kortingsaanbod Bij inschrijving ineens van 4 of 5 vervolgmodules krijg je € 45,- korting per vervolgmodule. Je betaalt dan per vervolgmodule € 380,.

Doelgroep Haptotherapeuten (i.o.), Haptonomisch Counselors, overige Professionals en Belangstellenden

Tijd  10.00 uur tot 17.00 uur

Groepsgrootte Minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers

Locatie  Zeigelhof 28 te Nijmegen. Voor parkeertips kijk op  Parkeertips »

Accreditatie

Accreditatie VVH (15 SBU/HTD), de NFG volgt de accreditatie van de VVH, NVPA

 

Inschrijven kan via onze winkel >>

Vragen?
• Chat met ons
• Bel ons op 0246452451
Stuur een bericht

 

Informatie opleidingen
Wil je meer weten over onze opleidingen?

Brochure ITH februari 2021

Het ITH zal een voicemail of een mail-bericht uiterlijk in 3 werkdagen beantwoorden

Op de hoogte blijven van ons aanbod? Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief

 

Onze huidige corona-maatregelen:  Lees meer >>

+