De houding van liefdevolle onverschrokkenheid

De houding van liefdevolle onverschrokkenheid

Een training waarin je leert om razendsnel patronen van mensen te doorzien en die te benoemen, op een liefdevol onverschrokken wijze.

Wanneer je mensen begeleidt is het belangrijk je te bekwamen in glashelder communiceren. Daarbij hoort confronteren. Hoe mooier je de boodschap verpakt, hoe moeilijker je het je cliënt maakt om je boodschap te begrijpen.

Deze trainingsdag staat in het teken van die houding van ‘liefdevolle onverschrokkenheid’: weglaten van franje, direct zonder omweg naar de essentie van de problematiek van je cliënt, en zonder omhaal blootleggen waarvoor je cliënt tegenover je zit.

Alles wat je moet weten is aanwezig in de onmiddellijkheid van het moment. Dat vereist evenwel het vermogen tot excellent luisteren, en de bereidheid om die elementen rechtstreeks terug te geven. Zonder franje. En met behoud van relatie.

Hoe?

Tijdens de training werken we stevig en in hoog tempo. We benutten wat zich ter plekke aandient: in je taal, je lijf, je waarneming. Zo krijg je veel voorbeelden hoe je heel snel patronen en blinde vlekken kunt blootleggen.

Dat betekent dat je tijdens de training veel persoonlijke feedback mag verwachten van hoog en diepgaand niveau. Het betekent ook dat kwetsbare (biografische) thema’s van jezelf mogelijk geraakt worden gedurende deze dag. We gaan er dan ook vanuit dat je bereid bent die onder ogen te zien én dat je die kunt dragen.

Voor wie?

Voor iedereen die werkt met cliënten en iedereen die consulten en trainingen geeft rondom inzichtverrijking en zelfverstaan. Denk aan: coaches, trainers, therapeuten, begeleiders, geestelijk verzorgers. En natuurlijk ook voor iedereen die – los van zijn/haar professie – ernaar verlangt volledig en onverbloemd gezien te zijn.

Met welk resultaat?

Na de training herken je gemakkelijk patronen van de ander door zorgvuldig kijken en luisteren. Ook doorzie je patronen van jezelf die onherroepelijk aangeraakt worden in een contact. Daarmee bedien je je innerlijk kompas om even liefdevol als onverschrokken adequate begeleiding te geven aan cliënten die zich aan jouw zorg en begeleiding toevertrouwen. Zo win je als begeleider aan impact, en kun je verantwoordelijkheid doseren. Tegelijk leer je hoe onverschrokkenheid je betrouwbaarheid verhoogt.

Trainer

Froukje Weidema werkt sinds 2008 als onderzoeker, senior-trainer en gespreksleider moreel beraad en docent klinische ethiek aan het VUmc in Amsterdam, waar ze in 2014 promoveerde. Froukje is gecertificeerd Socratisch gespreksleider. Verder is zij hoofddocent postacademische beroepsopleiding Ethiek in de Zorgsector aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en heeft een eigen bedrijf (RetourPeilen) in dialoogtrainingen.

Datum: 29 maart 2024 

Tijden: 10:00 – 16:00 uur

Locatie: Zeigelhof 28 te Nijmegen (centrum)

Investering: € 574,75 *

(* Kortingsregeling: Alumni en studenten van het ITH kunnen 50% korting op de reguliere prijs ontvangen. Let op!: je dient dan wel bij het aanmelden, via de ITH-webwinkel, het juiste product met de korting te kiezen)

(LET OP: AANMELDINGSMOGELIJKHEID SLUIT OP 23 februari 2024. Wees er dus nog snel bij!!)

Minimum: aantal deelnemers: 8

Maximum: aantal deelnemers: 12

Accreditatie: VVH 6 punten, de NFG volgt de accreditatie van de VVH, NVPA.

 

Vragen?
• Chat met ons
• Bel ons op 0246452451
Stuur een bericht

 

Informatie opleidingen
Wil je meer weten over onze opleidingen?

Brochure ITH januari 2024

Het ITH zal een voicemail of een mail-bericht uiterlijk in 3 werkdagen beantwoorden

Op de hoogte blijven van ons aanbod? Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief

+